معرفی سیستم قفسه بندی خود راهرو

امروز قرار است در این مقاله با انواع قفسه، سیستم قفسه بندی خود راهرو و کارکردهای آن در صنعت، منازل، کشاورزی و غیره آشنا شویم.

قفسه چیست؟

به سطوح قابل بارگذاری که می تواند از جنس چوب، فلز یا شیشه باشد. از قدیمی ترین مدل های قفسه در ایران می توان به گنجه یا طاقچه اشاره کرد که با همان مدل یا طرح ساده خود کارایی قفسه را داشتند.

 امروزه در کارخانه ها و صنایع تولیدی جهت نگه داری مواد و یا کالاهای تولیدی از این نوع قفسه ها استفاده می شود که شامل قفسه های راک سنگین، قفسه ایزی راک و قفسه پیچ و مهره ای است.

قفسه های غیر صنعتی به شلف هایی می گویند که در امور غیر صنعتی کارایی دارند. مثل موارد زیر:

  • قفسه های خانگی
    قفسه های فروشگاهی
  • قفسه های پیچ و مهره‌ای:

قطعات این قفسه با پیچ و مهره یک سازه را به ما می دهد که به قفسه های پیچ ومهره ای شناخته میشوند. طرح اولیه این قفسه توسط فردی آلمانی به نام دیمیتریس کومینو ساخته شده است و باز و بسته کردن این طرح بسیار راحت و آسان است.

  • قفسه های راک

  • قفسه راک
  •  
  • قفسه سبک

این نوع قفسه بندی فقط مخصوص کالای سبک است. ارتفاع استاندارد این مدل تا 3 متر است و اگر بیشتر از این ارتفاع را برای این مدل در نظر بگیرید، باید برای جا به جای و یا دسترسی به کالاهای انبار از لیفتراک استفاده کنید.

قفسه نیمه سنگین یا ایزی راک:

به قفسه های گفته می شود که برای کالاهای نیمه سنگین تا وزن 500 کیلوگرم مناسب است. اندازه طبقات این قفسه قابل تنظیم است.

قفسه سنگین:

این طرح قابلیت تحمل وزن بالا تا سه تن بار را دارد و به قفسه سنگین یا راک انبار نیز معروف است. از این نوع قفسه بندی در صنایع بزرگ مانند پتروشیمی می‌شود.

قفسه های خانگی:

شلف هایی که در منازل از آنها استفاده می شود مانند قفسه های سبک، که برای نگهداری کتاب و دیگر لوازم دکوری استفاده می شود.

قفسه های فروشگاهی:

با متحول شدن صنعت قفسه بندی، این طرح قفسه ها روز به روز جدیدتر شدند و کارکردها و طراحی های جدیدتری نیز برای آنها ارائه شد. اولین قفسه های فروشگاهی، قفسه های پیچ مهره ایی بودند. از انواع مدل ها فروشگاهی می توان به مدل سوپرمارکتی، چند منظوره و هایپرمارکتی اشاره کرد.

سوپرمارکتی:

این قفسه سوپرمارکتی از اجزایی چون پانل، براکت، ستون و صفحه پشت پانل تشکیل شده.  این قفسه در دو نوع یا طرح قابل ارائه است؛ قفسه دیواری، خود ایستا یک طرفه و دوطرفه.

چند منظوره:

این مدل به دلیل تنوع در کاربردهای آن، به چند منظوره یا قفسه فروشگاهی معروف است. با طراحی پل مقاومتی، در این شلف ها به استحکام آنها افزوده می شود. رنگ این قفسه از نوع  الکترواستاتیک و کوره ای نیز می باشد. کاربرد این قفسه برای نگه داری میوه و مرکبات می باشد.

هایپر مارکتی:

این مدل قفسه مخصوص هایپر مارکت های بزرگ بار اجناس تعداد بالا می باشد. این نوع قفسه به سه طرح مختلف تقسیم می شود. شلف دیواری ایستا، یک طرفه و دو طرفه.

تفاوت قفسه هایپری با فروشگاهی؟

یکی از بارز ترین تفاوت های این دو طرح قفسه در میزان تحمل وزن آنها است. مقاومت قفسه های هایپر مارکتی بیشتر از فروشگاهی است و در هر طبقه تا 120 کیلو گرم تحمل می کند. طرح هایپر مارکتی زیباتر و شکیل تر است و یکی از طرح های پر طرفدار آن به طرح ترک نیز معروف است که در انتخاب رنگ حق انتخاب بالایی وجود دارد.

قفسه خود راهرو چیست؟

یکی از انواع قفسه های کاربردی در صنایع قفسه بندی، خود راهرو می باشد. در زبان انگلیسی به آن Hallway Shelving گفته می شود که بیشتر در انبارهای بزرگ از آن استفاده می شود. در این مدل شلف با حذف راهروهای متعدد، به قفسه های خود راهرو معروف شد. این طرح زیر مجموعه ای از قفسه بندی با گنجایش تحمل بار سنگین می باشد. در این قفسه بندی از پالت های طبقاتی در راهرو های با متراژ دهانه‌ های 130 تا 150 سانتیمتر می باشد. در این مدل از لیفتراک هم برای چیدمان و دسترسی بهتر به کالاها انجام می شود.

ابعاد قفسه خود راهرو:

این نوع قفسه قابلیت طراحی در همه ابعاد را دارا است. ارتفاع این قفسه ها از 200 تا 1000 می باشد که با توجه به ارتفاع انبار طراحی می شود. اندازه دهانه آن ها پایین ترین یعنی 130 تا 150 سانتیمتر می باشد. تعداد پالت های به کار رفته در قفسه های خود راهرو عمق این قفسه را تعیین می کند.

کاربرد قفسه خود راهرو:

در این قفسه با حذف راهروهای اضافی به میزان گنجایش قفسه بندی افزوده شده. به همین دلیل میزان ذخیره سازی آن ها بیشتر از قفسه های صنعتی دیگر می باشد. کاربرد آن اکثرا در کارخانه جات و سردخانه های دارای کالاهای سنگین است. تعداد پالت های به کار رفته در قفسه های خود راهرو، عمق این قفسه را تعیین می کند.

ویژگی های قفسه خود راهرو:

  • حذف راهرو های اضافی
  • قابلیت گنجایش بالای کالا
  • تحمل وزن هر پالت در طبقات تا 2000 کیلو گرم
  • قابلیت افزایش ارتفاع تا 12 سانتیمتر
  • چیدمان پالت ها توسط لیفتراک انجام میشود
  • امکان نصب گارد ریل برای راحتی عبور و مرور لیفتراک
  • طراحی قفسه ها از 130 تا 150 سانتیمتر
  • مقاومت و استحکام این نوع قفسه بندی بالاتر از سایر قفسه ها

اجزای قفسه خود راهرو:

  • قاب درایوین: با توجه به میزان استقامت بالای این قفسه ها برای نگه داری از بار های سنگین قاب این قفسه ها، از اهمیت بسیار زیادی دارد و باید از جنس مقاوم باشد تا استحکام کافی را در برابر ضربه و یا آسیب داشته باشد.
  • ستون قفسه: در طراحی و ساخت قفسه خود راهرو به منظور افزایش مقاومت این سازه، از ستون های مستحکم استفاده میشود و در آخر این ستون ها توسط کفی ها به زمین متصل میشود و به مقاومت آن اضافه میشود.
  • مهاربند قفسه: در خود راهرو ها از نگه دارنده متعددی استفاده شده است. اجزای آن نیز شامل؛ مهار بند پیچ مهره ای در سقف، بازوی خاص پیچ و مهره ای به همراه متصل شدن مهاربند ها. بازو های خاص و پیچ مهره ایی در پشت قفسه خود راهرو و کفی دو تکه.

و در آخر اینکه این قفسه ها به دلیل ذخیره بالای کالا ها طرفدار زیادی دارند .صاحبان صنایع تولیدی بزرگ برای استفاده بهینه از محیط انبار خود و رفت و آمد راحت تر لیفتراک، از این طرح بهره می برند ولی ممکن است به دلیل نوسانات قیمت فلزات، این قفسه ها هزینه بالا و پیش بینی نشده در بر داشته باشند.

 

اینستاگرام صدرا
آپارات صدرا

با ما در تماس باشید قفسه صدرا 09122000003 

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *