نکاتی در انتخاب قفسه سوله

شاید کلمه سوله به گوش شما خورده باشد ولی از این کلمه اطلاعات کافی نداشته باشید. ما به دلیل اهمیت این سازه های مهم در صنایع، میخواهیم به بررسی سوله و نکاتی درباره انتخاب قفسه سوله بپردازیم.

سوله چیست؟

سوله چیست

سوله یکی از اصلی ترین سازه ها در صنعت به شمار می رود. این سازه فضایی شبیه به مثلث دارد و فاقد ستون میانی است. از لحاظ کاربردی سوله ها به سه دسته تقسیم می شوند؛ سوله کارگاهی، نمایشگاهی و ورزشی. با پیشرفت صنعت در اروپا ساخت سوله کارگاهی رونق زیادی گرفت. قدمت ساخت سوله در کشور ایران با الگو برداری از اروپا به کمتر از یک دهه می رسد.

نقش سوله ها در کارگاه های صنعتی پر رنگ تر است و ابعاد آن ها با توجه به محیط اختصاصی هر کدام متفاوت است. پر کاربردترین مدل سقف برای سوله ها مثلثی شکل است. مدل های دیگری مانند قوس دار هم طراحی می شوند.


اجزای تشکیل دهنده سوله

سوله ها به طور کلی از این اجزا ساخته می شوند.

  • ستون
  • ستون وال پست
  • استرات سایه بان
  • نبشی سینه بند
  • بادبند
  • سگراد
  • رفتر
  • پرلین
  • پیچ و مهره

انواع سوله از نظر قرارگیری دهانه

سوله تک دهانه / سوله دو دهانه یا چند دهانه با ستون مشترک / سوله ستون دو دهانه / سوله قوسی / سوله چند ضلعی

انواع سوله از نظر بدنه

سوله ها از نظر بدنه به سه دسته تقسیم می شوند.

سوله های خرپایی:

این مدل سوله یکی از پر طرفدارترین نوع سوله محسوب میشود و ساختاری مثلثی یا چهار گوش دارد. در ساخت این سوله از فولاد، پروفیل و گاها چوب استفاده شده است. گاهی ترکیب این سه با هم باعث استفاده کمتر تیر ورق فولادی در این سوله می شود.

سوله های تیرورقی:

قدیمی ترین مدل سوله محسوب می شود و اصطلاحا به سوله سنگین نیز معروف می باشد. این مدل سوله نسبت به مدل خرپایی از وزن بالایی برخوردار است و سازه آن ازجنس ورق فولادی می باشد. سوله تیرورقی به دلیل استفاده بیشتر از ورقه های فولادی صرفه اقتصادی برای صاحبان صنایع ندارد.

سوله یو بی ام(ubm):

یکی از ارزن ترین سوله ها به شمار می روند. این نوع سوله با بهره ازتکنولوژی (ubm) ساخته شده است و برای سوله هایی که نیاز به جرثقیل سقفی ندارند، بسیار مناسب می باشد.

مزیت سوله های خرپایی

سوله و کاربرد های آن

سبک وزن بودن این مدل سوله مهم ترین مزیت آن به شمار می رود. مقاومت این سوله در برابر ضربه یا خوردگی بسیار بالا است. قابلیت نصب آسان و سریع و مستحکم بودن آن در مقابل عوامل طبیعی مانند باران، زمین لرزه و… از مزیت های مهم این طرح می باشد.

کاربرد سوله های خرپایی

بیشترین کاربرد سوله های خرپایی در کمپ های نظامی، سالن های ورزشی، مراکز تجاری و کارخانه ها می باشد.

مزیت و معایب سوله های تیر ورقی

یکی از مزیت های این مدل سوله، امکان نصب جرثقیل سقفی بر روی آن می باشد اما در بقیه سوله ها این امکان وجود ندارد. از تمام اجزای این سوله می توان مجددا استفاده کرد و به نوعی قابل برگشت به چرخه مصرف است. اشغال فضای کمتر این سوله ها یکی مزیت های دیگر آن به شمار می رود.

از معایب این سوله ها به وزن زیاد آن ها می توان اشاره کرد. از دیگر ایرادات این مدل سوله این است که محدودیت در ساخت دهانه های بزرگ دارند اما در دو مدل سوله دیگر چنین محدویتی وجود ندارد. دوام و مقاومت در این سوله ها به دلیل قدمت آن و عدم رعایت نکات مهندسی کمتر می باشد.

کاربرد سوله های تیر ورقی

کاربرد سالن های تیر ورقی در صنایع هواپیمایی مانند ساخت آشیانه هواپیما ها و در سرخانه ها و در سالن تولید در کارخانه جات تولیدی است.

سوله یوبی ام چیست

مزیت ومعایب سوله های یو بی ام (ubm)

یکی از مزیت های این سوله ها استحکام زیاد آن ها در مقابل عوامل طبیعی مانند سیل، زلزله، باد است و در برابر گرما و سرما مقاومت بسیاری دارند. سرعت ساخت این نوع سوله ها بیشتر از سوله های دیگر است و قیمت آن ها به دلیل ساخت با تکنولوژی جدید به صرفه و اقتصادی است. عدم امکان استفاده جرثقیل سقفی در سوله یو بی ام، از ایرادات آن است. چون این سوله ها از ورقه های یک تکه بزرگ ساخته شده اند، امکان باز بسته کردن  آن ها وجود ندارد.


ویژگی قفسه سوله

به دلیل حجم بالای کالاهای موجود در انبار، بهترین گزینه برای سوله ها قفسه های صنعتی است. قفسه های صنعتی برای ایجاد نظم در چیدمان انبار به کار می روند. به گونه ای می توان گفت که یکی از موارد ضروری در چیدمان هر سوله، قفسه بندی است.  مینوان از شلف های پیچ و مهره ای و قفسه های راک برای چیدمان سوله ها بهره برد. جنس قفسه های سوله از فلز مقاوم می باشد. یکی از ویژگی های این قفسه ها نصب راحت آن ها است و از همین رو قفسه ها در آن، قابلیت جا به جایی دارند. میزان تحمل وزن در قفسه های سوله تا سه تن تخمین زده شده است.


کاربرد قفسه های سوله

امروز با توسعه صنعت در دنیا و پیشرفته شدن سوله ها یکی از اولین اقدامات تجهیز یک سوله استاندارد، قفسه بندی آن است. قفسه بندی در سوله به نوعی، پاسخگوی نیاز به استفاده بهینه از فضای داخل سوله می باشد. در تمامی سوله ها مانند سوله های صنعتی، کارگاهی و نمایشگاهی، قفسه بندی به کار می رود. چون در همه سوله ها نیاز به چیدمان کالای خود برای حفظ آن ها از آسیب وجود دارد.


انواع قفسه سوله

  1. قفسه های انباری: به قفسه های پیچ مهره ای در اصصلاح قفسه انباری گفته می شود.
  2. قفسه های راک (سبک،سنگین، نیمه سنگین): این سه نوع از قفسه های راک، مقاومت متفاوتی در تحمل بار دارند. راک های سنگین بیشترین تحمل وزن بار را دارند که تا سه تن تخمین زده شده است.

مزایای قفسه بندی در سوله ها

قفسه بندی سوله باعث چیدمانی منظم و مرتب در انبار کالاها میشود. در سوله هایی که حمل ونقل در آن ها با لیفتراک انجام می شود، قفسه باعث بهتر شدن روند جا به جایی می گردد. با استفاده از قفسه، در سوله هم دسترسی به کالای موجودی بسیار راحت تر است. اینگونه انبارداران از کمبود یا نبود کالای مورد نظرشان مطلع می شوند. دکوراسیون سوله باعث استفاده مفید ما از فضای داخل سوله می گردد.

و در آخر از مهم ترین نکاتی که باید در انتخاب قفسه سوله به آن توجه کنیم، اول این است که باید ببینیم چه مقدار سرمایه برای ساخت سوله خود داریم. چه مقدار می خواهیم هزینه کنیم؟ و بعد به بررسی دقیق تفاوت های سوله ها بپردازیم. لازم به ذکر است که در مجموعه بزرگ قفسه بندی وکیلی قفسه های مناسب سوله به صورت نو و کارکرده به منظور پایین آوردن هزینه های ساخت سوله برای عرضه به خریداران محترم موجود می باشد.

اینستاگرام صدرا
آپارات صدرا

با ما در تماس باشید قفسه صدرا 09122000003 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *