در ادامه این مقاله به انواع قفسه صنعتی ، فروشگاهی خواهیم پرداخت .همیچنین مزایا و معایب استفاده از قفسه کارکرده را بررسی می کنیم .

 

تاریخچه استفاده از قفسه:

بشر در زمان های مختلف در طول تاریخ حیات خود از قفسه های سنگی، چوبی و فـلزی به منظور نگهداری از اشیا در ارتفاعات بالا استفاده می کرد. همچنین مواد غذایی را در برابر رطوبت موجود در زمین به واسطه چیدمان در قفسه ها حفظ می نمود. با گذشت زمان و اهمیتی که چیدمان در زندگی انسان پیدا کرد، قفسه های چوبی به تدریج در دیوار خانه ثروتمندان جای گرفتند. اولین مدل این قفسه ها از جنس چوب بلوط بودند. در این مقاله به بررسی مزایا و معایب قفسه های کارکرده می پردازیم.

قفسه بندی:

به هر ساختار تشکیل شده از فلز، چوب و یا پلاستیک می گویند که قابلیت اتصال به هم و ایجاد صفحاتی را دارد که با قرار گیری روی هم این سازه را تشکیل می دهند. قفسه های صنعتی، پیچ و مهره ای و راک که راک خود به سه مدل (سنگین، نیمه سنگین و سبک) تقسیم می شود.

قفسه صنعتی:

.ساختمان این سیستم از سه جزء اصلی صفحه، پایه (قاب‌راک) و بازویی تشکیل می شود.

یکی از پرکاربرد ترین سیستم های قفسه بندی برای انبارهای بزرگ است، که موجب می شود بتوان از فضا حداکثر بهره برداری را داشت و ذخیره سازی تجهیزات و وسایل را به نحو احسن انجام داد. قفسه های راک سنگین از مقاوم ترین سازه ها در بین قفسه صنعتی به شمار می روند. ارتفاع قفسه ها با توجه به شرایط محیط انبار، از 200 تا 1000 سانتیمتر است. قفسه راک سنگین کارکرده نیز موجود می باشد.

در این نوع قفسه  بطور تخمینی قدرت تحمل بار تا 500 کیلوگرم در هر طبقه است. از آن جایی که این نوع قفسه استحکام مناسب و مقاومت در برابر آسیب دیدگی را دارد، در بین سایر قفسه ها به عنوان یک گزینه مطلوب و با صرفه اقتصادی محسوب می شود. با استفاده از قفسه راک نیمه سنگین می توان در فضای قابل بهره، بیشترین ذخیره بار را انجام داد.

انواع مختلف قفسه صنعتی

ارتفاع قاب های این مدل 2، 2.5 و 3 متر می باشد و در رنگ آبی عمق بدنه به دو و نیم تا سه متر می رسد و به صورت کارکرده نیز موجود است.
قفسه های راک سبک در مقابل قفسه های راک سنگین تحمل بار کمتری دارند و دسترسی به آن ها راحت تر می باشد؛ زیرا جا به جایی در این قفسه ها توسط نیروی انسانی انجام می شود. از ویژگی های این قفسه ها این است که تا 300 کیلوگرم تحمل وزن بار دارند. بیشترین کاربرد این قفسه ها در فروشگاه ها و سردخانه ها و بیمارستان ها است. انواع مختلف این قفسه ها در عمق های 40 ،50 و 60 و ارتفاع های دو، دو و نیم متر تا سه موجود می باشند.

یکی از اولین قفسه ها و پر طرفدارترین مدل های قفسه می باشد. این نوع اغلب برای بارهای سبک و کم وزن استفاده می شود. میانگین تحمل وزن در قفسه پیچ و مهره ای در هر طبقه به میزان 120 کیلوگرم است. بلندترین ارتفاع این مدل، 9 متر است و سایزهای مختلف آن، عمق های (25 ،30 ،35 ،40 ،45، 50 و 60) سانتی متر دارد. سازه اصلی این قفسه از فلز و قطعات آن با پیچ و مهره به هم متصل می شوند. کفپوش قفسه مشبک بر اساس نوع پوشش رنگی به کار رفته در آن، دارای دو نوع بی رنگ (گالوانیزه) و رنگی (سفید یا طوسی) است. قفسه پیچ و مهره ای کارکرده نیز گزینه ای اقتصادی و به صرفه می باشد.

در مدل گالوانیزه به علت ضد زنگ بودن کفپوش، در صورت قرار گرفتن قفسه در مکان های نم دار و مرطوب مانند گلخانه ها و… از آسیب دیدن در امان میماند. در ادامه (مزایا و معایب استفاده از قفسه کارکرده)

قفسه فروشگاهی و انواع آن:

قفسه فروشگاهی شامل قفسه های خانگی، قفسه های فروشگاهی (سوپرمارکتی، فروشگاهی، هایپرمارکتی) و… می باشد. فروشگاه ها امروزه جهت جذب مشتریان بیشتر نیازمند چیدمانی متفاوت از سایر فروشگاه ها می باشند که بیشتر این تفاوت را نوع تشکیل میدهد. در فروشگاه ها به طور معمول از قفسه های فلزی استفاده می‌شود؛ زیرا نسبت به انواع دیگر (چوبی، شیشه ای و…) از استحکام و قدرت تحمل بار بیشتری برخوردار هستند. قفسه های فروشگاهی در سه طرح سوپرمارکتی، فروشگاهی (چند منظوره) و قفسه هایپرمارکتی تولید می شوند که هر سه مدل، دارای سه نوع یکطرفه، دوطرفه (وسط فروشگاهی) و دیواری می باشند.

قفسه فروشگاهی دیواری:

این نوع قفسه با پیچ و مهره به دیوار متصل میشود و به نوعی یکطرفه محسوب می گردد. قفسه های دیواری از دیوار به عنوان نقطه استحکام استفاده می کنند و ابعاد آن ها با توجه به ارتفاع دیوار و تعداد طبقات قابل اجرا متفاوت است. از ویژگی های قفسه فروشگاهی می توان به جنس پوشش رنگی آن که پودر استاتیک است، اشاره کرد. عرض طبقات آن نیز (20،25،30،35،40،45،50) سانتیمتر است.

قفسه فروشگاهی خود ایستا یک طرفه:

در این مدل قفسه نیازی به وصل کردن آن به دیوار نیست. چرا که طراحی  سازه آن به صورتی است، که می توان قفسه را در کنار دیوار فروشگاه قرارداد. در نصب این قفسه نیازی به پیچ و مهره نداریم و عرض طبقات این مدل (20،25،30،35،40،45،50،) سانتیمتر می باشد. قدرت تحمل بار در هر طبقه 100 کیلوگرم تخمین زده شده است.

قفسه فروشگاهی خود ایستا دو طرفه:

این مدل طوری طراحی شده که قفسه را می توان در وسط فروشگاه قرار داد و از آن بهره برد. این مدل نه نیازی به قرار دادن کنار دیوار دارد نه نصب روی دیوار. عرض استاندارد این مدل (20،25،30،40،50) سانتیمتر است. صفحات آن از ورقه های فولادی با ضخامت 0.7 میل است که با پل های مقاومتی قدرت تحمل بار آن افزایش پیدا کرده است.

چه قفسه ای بخریم؟

امروزه قفسه های با طرح، شکل، وزن و ابعاد متفاوت ساخته شده اند که هر کدام کاربرد تخصصی خود را دارند. اینکه چه نوع قفسه ای برای کار یا شغل ما مناسب است را باید با توجه به نوع اشتغال، نوع کالاها، وزن تجهیزات و متراژ محیط خود انتخاب کنیم.


قفسه نو بهتر است یا قفسه کارکرده ؟

در زمان اقدام به خرید قفسه، ما دو انتخاب پیش رو داریم؛ اینکه قفسه نو بخریم یا قفسه کارکرده؟  از این رو باید مزایا و معایب استفاده از قفسه کارکرده را بسنجیم که هر یک از این انتخاب ها معایب و محاسنی برای خریدار دارند که به بررسی آن می پردازیم. ظاهر زیبای قفسه نو یکی از محاسن آن بشمار می رود. در صنعت نیز فروشندگان تجهیزات صنعتی تاکید دارند که بهتر است قفسه کارکرده خریداری نکنیم. زیرا تنوع آن کمتر بوده و بنابراین قدرت انتخاب هم کمتر میشود. اما در صورت تمایل قطعی برای خرید قفسه های دست دوم باید بدانید که این مدل ها آسیب پذیرتر هستند و باید در زمان خرید آن ها دقت لازم را به کار ببرید.

یکی از مهم ترین معایب قفسه های نو، قیمت بالای انواع فلزی آن است. با توجه به اوضاع اقتصادی، امروزه قفسه کارکرده می تواند گزینه خوبی باشد. صاحبان صنایع بزرگ برای انبارهای صنعتی خود نیاز به حجم بالایی از کالاهای صنعتی دارند. بدون شک پرداخت هزینه بیشتر برای خرید قفسه نو می تواند تضمین و ماندگاری کالاها باشد. پس بهتر است با پرداخت هزینه بیشتر از قفسه بندی های نو استفاده کنید. هرچند که این موضوع برای تجهیز یک انبار اهمیت زیادی دارد. پس با بررسی جزئیات و خرید قفسه نو می توانید در زمینه انبار کردن کالاها و عدم آسیب به آن ها به نتیجه مطلوب برسید.

 

اینستاگرام صدرا
آپارات صدرا

با ما در تماس باشید قفسه بندی صدرا 700-1000-0912

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *