دانستنی هایی در خصوص راه اندازی هایپرمارکت

در این مقاله قصد داریم به بررسی دانستنی هایی در خصوص راه اندازی هایپرمارکت که برای ایجاد این گونه اماکن مورد نیاز هستند بپردازیم. اما پیش از آن لازم است بدانیم نیاز مردم به خرید کردن از چه زمانی شکل گرفت؟

فرم های اولیه فروشگاه ها چگونه بوده است؟ بشر از ابتدای تاریخ برای تامین نیازهای خود به یکسری وسایل و کالا احتیاج داشت. با گذشت زمان و در پی شکل گیری زندگی اجتماعی و اشتغال هر گروه از مردم به یک نوع فعالیت خاص، فرآیند مبادله کالاها انجام می گرفت.

این روش در ابتدا مورد پسند اغلب مردم بود اما پس از مدتی مبادله و تعویص کالاها مشکلاتی را به همراه داشت. اجناس مختلف، هیچ واحد مشخص و قابل قبول برای اعضای معامله نداشتند.

همچنین دسترسی به طرفین مبادله کالاها (به عنوان مثال گندم و برنج) آسان نبود. همین چالش ها موجب شد تا در نهایت پول اختراع شد. لازم به ذکر است که پیدایش پول امروزی در نتیجه گذر از شکل های مختلف آن سکه (طلا و نقره)، پول کاغذی و تراکنشات اینترنتی شکل گرفته است.

بررسی قدمت خرید کردن از فروشگاه ها:

در نگاهی به تاریخچه خرید کردن و پیدایش مراکز خرید، مردم از حدود 1000 سال قبل اقدام به راه اندازی فروشگاه ها کردند. این مراکز را در بنادر و خیابان ها بنا می نمودند اما به مرور زمان، آن ها را علاوه بر مراکز شهر به محل هایی در خارج از شهر و یا بین شهرها منتقل کردند.

در دنیای امروز فروشگاه ها را به شکل های مختلفی می سازند. به گونه ای که افراد می توانند کسب و کار خود را در مغازه های کوچک چند متری و یا فروشگاه های بزرگ راه اندازی کنند. هر چند در عصر جدید شیوه هایی نوین مانند خرید اینترنتی نیز رواج یافته است.

اما به طور حتم بسیاری از کالاها را نمی توان از راه دور و قبل از دیدن خریداری کرد. ضمن این که برخی مردم به این مراکز خرید اینترنتی اعتماد کافی را ندارند. بر همین اساس، فروشگاه ها بهترین گزینه برای خرید کردن به شمار می روند. در ادامه مطلب با شما همراه هستیم تا مراکز فروشگاهی معتبر را معرفی کرده و شما را در جهت تاسیس بهترین مرکز راهنمایی کنیم.


چه مکان هایی برای خرید مناسب هستند؟

رایج ترین شکل مراکز خرید، مکان هایی هستند که اصطلاحا به آن ها پاساژ می گویند. طراحی مراکز فروشگاهی باید به نحوی انجام شود که پاسخگوی تمامی نیازهای روزمره و غیرضروری افراد باشد.

بنابراین این مکان ها را معمولا در مساحت بزرگ و به صورت طبقاتی می سازند و در هر طبقه، گروه خاصی از محصولات را عرضه می کنند. در گذشته، مردم برای انجام تمامی خریدهای روزانه خود به مغازه های کوچک که اصطلاحا بقالی نام داشتند، مراجعه می کردند.

اما از زمانی که مدرنیته جای خود را به شیوه های کلاسیک داد، فروشگاه ها را در اندازه ها و کاربردهای متفاوتی ساختند. یک دسته مهم از این مراکز خرید که به سرعت پیشرفت کرد و در مسیر نو گرایی قرار گرفت، هایپرمارکت ها هستند. در یک تعریف کلی از هایپرمارکت، می توانیم بگوییم نوعی از فروشگاه که از سوپرمارکت بزرگ تر است و در آن انواع لوازم مورد نیاز شهروندان از احتیاجات روزمره تا سایر وسایل غیر ضروری ارائه می گردد.

هایپرمارکت ها را چگونه طراحی می کنند؟

این مکان ها را که در ابعاد مختلف ساخته می شوند، اغلب به صورت طبقاتی و در متراژ های بزرگ طراحی می کنند. در واقع این فروشگاه ها یک موقعیت تجاری به شمار می روند که در طراحی آن ها باید به عوامل مختلفی توجه کرد.

آنچه که اهمیت دارد، نحوه شکل دهی کل مجموعه است. در واقع اگر در طراحی داخلی فضا به هر جزء فروشگاه به صورت جداگانه توجه شود، نتیجه چندان مطلوبی در افزایش درآمد حاصل نخواهد شد.

با توجه به این که در حال حاضر با افزایش روز شمار تعداد هایپرمارکت ها و دیگر اماکن تجاری رو به رو هستیم، کار کردن روی نقاطی که بتواند کسب و کار شما را به یک برند معروف و معتبر تبدیل سازد، اهمیت زیادی دارد. در این جا مسئله رقابت مطرح می گردد.

که برای موفق عمل کردن در این زمینه لازم است در جلب نظر مشتریان تلاش کرد. همچنین لازم است انگیزه و رغبت به خرید را در مشتری به وجود آورد و یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین عواملی که موجب تقویت انگیزه افراد برای خرید می شود، بحث فضا سازی اصولی و نحوه چیدمان صحیح فروشگاه می باشد که به همین منظور پیشنهاد می کنیم به مطالعه این مقاله بپردازید.


چگونه می توان یک هایپرمارکت راه اندازی کرد؟

همانطور که گفتیم، مردم به طور دائم نیاز خواهند داشت با مراجعه به هایپرمارکت ها برای رفع نیازهای خود، خرید نمایند. بنابراین تاسیس هایپرمارکت ها که فروشگاه هایی در ابعاد بزرگ هستند، به عنوان گام موثری در این زمینه به شمار می رود. برای راه اندازی این گروه از فروشگاه ها لازم است یکسری از مقدمات را فراهم کرد و به تعدادی از عوامل توجه نمود.

مکان یابی مناسب:

به طور حتم، تشخیص محل مناسب برای ساختن اماکن عمومی از قبیل فروشگاه ها، اولین و مهم ترین قدمی است که در این مسیر باید برداشته شود. در این خصوص لازم است به بررسی مواردی به شرح زیر بپردازیم.

 پراکندگی فروشگاه ها در محل:

زمانی که قصد ایجاد هایپرمارکت دارید، توجه کنید که در فاصله ای نزدیک به آن هایپرمارکت دیگری وجود نداشته باشد.

نیاز مردم:

اصلی ترین نکته برای راه اندازی یک فروشگاه مانند هایپرمارکت، بررسی نیازهای مردم و شناسایی آن هاست. این که بدانید چه کالاهایی بیشتر مورد استقبال ساکنین آن محل است، می توانید الگوی فروش مناسبی را رقم بزنید.

موقعیت جغرافیایی:

عواملی از قبیل دسترسی به خیابان های اصلی و فرعی و نزدیکی به پارکینگ عمومی یا ساخت پارکینگ هایی در مساحت مناسب، از عواملی است که باید مدنظر قرار بگیرد. چرا که در غیر این صورت، احتمال مراجعه مشتریان به هایپرمارکت شما تقریبا صفر خواهد بود.

قیمت ملک یا هزینه اجاره بها:

مسلما افرادی که قرار است نسبت به تاسیس هایپرمارکت اقدام کنند، ابتدا باید شرایط مالی و تمامی هزینه های لازم را در نظر بگیرند و سپس برای سایر امور مربوطه برنامه ریزی کنند.

اخذ مجوزهای لازم:

یکی دیگر از اقدامات اصلی برای افتتاح یک هایپرمارکت، دریافت مجوزهای قانونی و پروانه کسب است. روند اخذ مجوزهای لازم منوط به تکمیل مدارک مربوطه است و اغلب در زمان کوتاهی انجام می پذیرد.

انتخاب نام مناسب:

درباره انتخاب نام مناسب باید دقت کنید. این موضوع می تواند یکی از اقدامات اصلی در زمینه برندسازی و تبلیغ باشد.

طراحی فضا و تجهیز مکان:

طراحی فضای داخلی فروشگاه ها از جمله هایپرمارکت ها شامل تهیه تجهیزات فروشگاهی مناسب و دکوراسیون آن هاست. رعایت اولویت چیدمان کالا در قفسه های فروشگاهی از جمله نکات مهمی است که باید در خصوص طراحی مورد توجه قرار بگیرد. در گام های بعدی تعیین محصولاتی که قرار است در اختیار مشتریان قرار دهید و همچنین ارائه شیوه هایی برای خرید و پرداخت الکترونیکی، می تواند تاثیرات مثبتی روی جلب نظر مشتری داشته باشد. باید بدانید که پیدا کردن مشتری های وفادار، لازمه تداوم کسب و کار است. بنابراین سعی کنید با رعایت کلیه فاکتورهای لازم برای راه اندازی و مدیریت یک هایپرمارکت موفق، افرادی که به صورت گذری از فروشگاه شما خرید می کنند را نیز به مشتریان ثابت تبدیل نمایید.

 

اینستاگرام صدرا

آپارات صدرا

با ما در تماس باشید قفسه بندی صدرا 09122000003

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *