در دنیای امروز بسیاری از کارفرمایان به فکر روش های ایجاد انگیزه و رغبت به خرید در مشتری هستند تا بدین وسیله وضعیت شغلی خود را ارتقا دهند. اگر شما صاحب یک فروشگاه، تولیدکننده‌ی کالا یا ارائه دهنده خدماتی مانند بازاریابی این مراکز هستید، قطعا تاکنون به این فکر کرده اید که چه عواملی موجب می شود مردم برای مراجعه به شما رغبت پیدا کنند؟ در این مقاله همراه شما هستیم با بررسی نکاتی که تمایل به خرید از فروشگاه شما را در مشتریان به وجود می آورند. در این زمینه، لازم است از علوم و تخصص های مختلفی کمک بگیریم. مثلا برای این که نیاز و سلیقه مشتری را درک کنیم، لازم است با یکسری از اصول روانشناسی آشنا باشیم.

چگونه انگیزه خرید را در مشتریان خود ایجاد کنیم؟

برند‌های موفق فروشگاهی و تجاری، برای این که در ارائه خدمات بهتر عمل کرده و منفعت بیشتری از کار و کسب خود به دست بیاورند، در درجه اول می بایست یک شناخت نسبی از مشتریان خود به دست بیاورند. در ابن راستا می توان از روش های مختلفی کمک گرفت. به عنوان مثال؛ بررسی رفتارها و برقراری ارتباط صحیح با افراد، به نحوی که بتوان برای آن ها ایجاد نیاز کرد، یکی از راهکارهای موثر در تقویت انگیزه خرید در مشتری است. توجه نمایید که افراد به کوچکترین عواملی که در فروشگاه می بینند دقت می کنند. مانند: نحوه چیدمان صحیح فروشگاهبنابراین سعی کنید در اجرای طراحی و دیزاین تا مشاوره و فروش، به شکلی عالی عمل نمایید و خاطره ای دلچسب از خرید را در ذهن مشتری ثبت کنید.

محرک های خرید در مشتری

شما به عنوان یک مشتری هنگامی که برای خرید به یک فروشگاه مراجعه می کنید، به یکسری از عوامل توجه بیشتری دارید. همچنین برخی از محصولات و برندها نظر شما را بیشتر جلب می کنند. تمامی این دلایل در مجموع موجب می شوند افراد نسبت به مراجعه به فروشگاهی خاص و خرید از آن جا انگیزه بیشتری پیدا کنند. در ادامه به تعدادی از اقدامات مهم در راستای به دست آوردن اعتماد مشتری و تحریک وی به خرید کردن می پردازیم.

جذابیت‌ های محصول

یکی از مهم‌ ترین انگیزه‌ های خرید، زیبایی محصولات می باشد. این عامل را می توان با بسته بندی جذاب، رنگ بندی متنوع و … رعایت کرد. همچنین ماهیت برخی از محصولات مانند وسایل دکوری، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم تحریر مانند مداد رنگی و… به خودی خود برای مشتریان جذاب هستند.

علاقه به خرید کردن

گاه هدف افراد از خرید کردن، مربوط به نیاز آن ها نیست. بلکه صرفا به علت این که با خرید کردن در آن ها حس خوب ایجاد می شود، اقدام به گشتن در مراکز خرید می نمایند.

رفع نیاز

اصلی ترین علت خرید کردن برای تمامی افراد، پاسخگویی به نیازهای اصلی و روزمره زندگی است.

همه گیر بودن

در برخی از مواقع نیز مردم بدون این که به کالای خاصی احتیاج داشته باشند، آن را می خرند ؛ صرفا به دلیل این که اکثر افراد آن محصول را دارند. در این جا بحث “مد گرایی” به میان می آید و این مقوله معمولا از تبلیغ شدن یک کالا توسط افراد مشهور مانند سلبریتی ها و…ناشی می شود. و…

قانع کردن مشتری با فن بیان

می توان گفت تقریبا در هر زمینه شغلی، بحث فروش مطرح است. بنابراین صاحب هر کسب و کاری که هستید باید برای مقوله فروش و دستیابی به سود حاصل از آن برنامه داشته باشید. به عنوان مثال افرادی که صاحب فروشگاه و یا فروشنده هستند، برای این که حرفه ای تر عمل کنند، باید طبق استراتژی های به خصوصی رفتار نمایند. در این مسیر شاید نیاز باشد از برخی ترفندها بهره بگیرید. در نهایت این شما هستید که می توانید افرادی که برای خرید کردن مردد هستند را نسبت به نیازشان به هر محصول مطمئن سازید. مثلا با استفاده از واژه ها و جملات ترغیب کننده از جمله حراج استثنایی، تخفیف تا سقف 70 درصد، با خرید یک نمونه از محصولی خاص 2 عدد جایزه بگیرید و جملاتی از این دست، روی ناخودآگاه مشتری ها تاثیر گذاشته و آن ها را وادار به خرید کرد. شاید فکر کنید این کار، حیله بازی می باشد اما واقعیت این است که در امر فروش یا ارائه خدمات، بحث ترفند با دغل بازی متفاوت است. اتفاقا هرچه در برقراری ارتباط با مشتری، پایبندی بیشتری به رعایت اصل صداقت داشته باشیم، بهتر می توانیم روان او را تحت تاثیر قرار دهیم.

اصول روان شناسی برقراری ارتباط کار آمد با مشتری

علاوه بر این که لازم است از نظر جذابیت های ظاهری برای فروشگاه تان سنگ تمام بگذارید و یکسری اصول مانند اولویت چیدمان کالا در قفسه های فروشگاهی را رعایت کنید، باید به بحث ارتباط با مشتری نیز توجه داشته باشید. گاها کوچکترین رفتار نادرست با مشتری حتی در صورتی که در آن نیت سوئی وجود نداشته باشد، باعث دلسردی وی می شود. در نتیجه مشتری خود را از دست خواهید داد. بنابراین به جای بی تفاوتی به مراجعه کنندگان یا بی حوصله صحبت کردن با آن ها، سعی کنید راهنمایی و مشاوره خوبی ارائه دهید. مهم ترین چیزی که کارکنان فروشگاه ها (یا سایر کسب و کارها) باید بیاموزند، نحوه رفتار صحیح با مشتری است. چرا که مهم ترین انتظار مشتری احتمالی، دریافت احترام از پرسنل می باشد. البته تمامی انسان ها باید در برخورد با یکدیگر از آداب و احترامات پیروی کنند. دومین مورد، شناخت پیدا کردن از محرک هایی است که مشتریان را به خرید کردن وا می دارد. زمانی که شما از سلیقه هر گروه از مخاطبان خود مطلع باشید، می توانید این محرک ها را به فرصت تبدیل سازید و در جهت تبلیغ کردن از آن ها استفاده کنید.

راهکارهای اجرایی انگیزه سازی برای مشتریان

در این بخش نکاتی را به عنوان روش های ایجاد انگیزه برای تبدیل مشتری بالقوه به خریدار واقعی بر شمرده ایم.

  • عزت نفس و اعتماد بنفس دو ابزار مهم برای جلب اعتماد مخاطب است.
  • صداقت را در رفتار و گفتار خود بگنجانید.
  • تمامی ابعاد رفتاری و واکنش های مشتری را تحت نظر بگیرید.
  • به مشتری گوش کنید و از تحمیل نظر خود به او بپرهیزید.
  • وقت مشتری را با صحبت های حاشیه ای تلف نکنید و با درک نیاز وی، در جهت رفع دغدغه وی تلاش کنید.

نکات گفته شده تنها تعدادی از تکنیک هایی است که با اجرای آن ها می توان برای مشتریان، هدف خرید تعریف کرد. بازهم تاکید می کنیم اولین قدم در جلب رضایت مشتری، برخورد محترمانه با وی است. اگر سرویس رسانی به صورت صحیحی انجام گیرد، مشتریان شما به مشتری های وفادار و دائمی تبدیل خواهند شد.  

 

اینستاگرام صدرا آپارات صدرا

با ما در تماس باشید قفسه بندی صدرا 09122000003

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *